Verhaal van SinThaSizah

Tijdens de zoveelste slapeloze nacht toen ik opgenomen was in een kliniek waar ik de diagnose Asperger kreeg kwam ik terecht op Autsider forum. Een Nederlandstalig forum voor en door autisten waar ik naast het vinden van handige informatie en tips over autisme ook gewoon mezelf mocht zijn. Dankzij het laagdrempelige contact dat je kan leggen op je eigen voorwaarden (want jij bepaalt wanneer je naar welke site surft) heb ik allerlei soorten mensen met autisme leren kennen waarbij het eens niet ging over jezelf moeten uitleggen. Waarom ik zo anders was en waarom ik geen “normale baan” had enzovoorts. Er was ruimte om op mijn bek te gaan en te leren van mijn fouten op sociaal gebied. Er was ruimte om van anderen te kunnen leren, maar ook om mijn ervaringen te delen zodat anderen daar weer van konden leren. Er werd gelachen, gehuild en meegeleefd met elkaar. Er werden meetings georganiseerd zodat je elkaar ook eens in het echt kan ontmoeten.

Mijn schrik was groot toen ik te horen kreeg dat Autsider ging stoppen en ik besloot me aan te sluiten bij een groep mensen van dat forum om dit nieuwe forum AutBreak op te richten om zo’n bijzondere plek voort te laten bestaan. Het is enorm belangrijk dat er een veilige plek op internet is waar lotgenoten met elkaar in contact kunnen komen. Wees dus welkom op AutBreak, een forum waar niet alleen lotgenoten, maar ook partners en familie van mensen met autisme en hulpverleners kunnen leren van elkaar en waar er ruimte is om gewoon jezelf te kunnen en mogen zijn, waar dat in de buitenwereld helaas nog niet altijd een gegeven is. En hopelijk vinden jullie dit forum net zo’n fijne en nuttige plek zoals ik dat al jaren geleden heb mogen ontdekken.

Gepubliceerd op: woensdag juni 29, 2022